Thursday, August 11, 2011

kawan zaman sekarang

terasa macam nak undur semula masa. ape yang aku buat kadang-kadang terlalu bodoh. tapi semua dah terlambat. aku tak rasa aku bahagia pun sekarang, maybe kalau bahagia . itu sekarang bukan akan datang . macam-macam jenis manusia aku kenal , memang mengajar aku apa erti hidup sebenarnya. apa pentingnya hidup bersama keluarga, apa pentingnya hidup bersama kawan, apa pentingnya hidup dengan boyfriend n so on, even ada orang yang cakap tak de kepentingan langsung hidup dengan boyfriend. tu salah , pada aku ada lah kot . sebab dalam dunia ni tak ada orang yang tak ada masalah. da tu kau nak share masalah dengan sape ? family ? yes, tapi jarang . biasanya ramai yang akan share dengan kawan . apa kau ingat kawan kau tu boleh dipercaya sangat ke ? ouhhh NO ! kawan zaman sekarang memang tak boleh dipercaya. TOTALLY ! apa yang aku tengok sama je semua , tak ada beza pun . kalau ada boleh dikira setakat 1 2 orang. zaman sekarang, bukan boyfriend je yang curang, tak setia, penipu . haaa kawan kau sendiri macam tu . kau je tak tau , cuba lah kau selidik betul2. kawan penikam, pembunuh jangan cakap lah. penikam tu tikan kawan dari belakang. pembunuh tu pembunuh rasa kawan pada kau sendiri. PADAN MUKA. zaman sekarang, bukan kekasih kau je yang boleh lupa kau macam tu je, haa sekelip mata je. kawan kau sendiri 2 kali ganda boleh lupa kau macam tu je . tuihhhh ! memang tak kenang budi . KACANG LUPAKAN KULIT. agaknya kau lebih teruk dari tu . sorry lah , aku bukan nak provoks kawan sendiri. tapi itu hakikat kehidupan sebenar. PALSU, PLASTIC SURGERY semuanya. pengalaman memang banyak ajar aku supaya 'jangan percaya kawan kau 100%'. bukan boyfriend je yang tak boleh dipercaya 100% tapi kawan pun sama. cukup lah pengalaman berkawan paling manis dan paling pahit pernah aku rasa sepanjang hidup. *rindu gila kat dia*. see , tuhan kurniakan aku hati pemaaf dan mudah kesian dekat orang . mulut aku marah2 dia , tapi hati rindu dia . Tuhan je yang tau. hampir setahun tak pernah jumpa dia. dan sekarang aku rasa kawan yang jenis macam tu , ada di antara kita. HAHA . dah lah bea , past is past . biar kan dia, tak payah fikir lagi dah. star from today, aku tak kan sebut nama kau kalau orang lain tak sebut dulu. i will ! memang betul lah , orang2 tua cakap . kawan memang senang nak cari , tapi nak cari yang sejati tu memang susah nak jumpe. okay , aku tetap bersyukur sebab aku still ada kawan-kawan yang menghampiri sejati . tengs kawan :)





pengalaman paling berharga aku , kena tinggal dengan kawan
paling aku sayang macam tu je . bangga dohhh !



kalau kau nak terasa bagai boleh berambuss.
aku tak suka orang terasa2 ni :D





Thanks for reading Handsome and Pretty :)

2 comments:

  1. kawan hipokrit pun sakit gak rasenye..

    ReplyDelete
  2. si pujangga : setuju sangat. penuh kepura-puraan .

    ReplyDelete